tiistai 19. tammikuuta 2016

Mielensäpahoittajat

Mielenkiinnolla aina lueskelen paikallislehtien palstoja, missä lukijat voivat kommentoida erinäisiä asioita lyhyillä viesteillä toimituksiin.

Etelä-Saimaassa on omat "Estarit", Uutisvuoksessa omansa. Ja aina lukiessani hämmästyn muutamaa asiaa. Sama kyllä toimii itse asiassa laajemminkin netissä. Nimittäin se, että aina on niitä, jotka voidaan luokitella "mielensäpahoittajiksi".

On tiettyjä vaihteluita vuodenajan mukaan. Eräskin natkutti aina siitä, onko nyt parempi ajaa nastarenkailla vai kitkoilla. Ilmeisesti hänen puhelinlaskunsa lakkasi viesteistä kasvamasta, kun itse laitoin kommentin suoraan tälle kyseiselle ihmiselle, palstan kautta toki, sillä enhän tiedä kenestä on kyse. Viestini kuului suunnilleen "onpa maailmassa kaikki hyvin, kun ei muuta valitettavaa ole, kuin nastarenkaat". Tajusi ilmeisesti lopettaa oman naputuksensa.

Samaan kastiin luen koiranpas...ta länkyttäjät. Asiat on liian hyvin, jos muita ongelmia ei ole. Toki, keväisin mietin itsekin sitä, mitä kaikkea kengissä kotiin kulkee, mutta samalla tavalla se kulkee niiden kikkareiden poimimatta jättäjilläkin, että sinänsä...

Mutta yhtä ryhmää ihmettelen. Eräs toimittaja (nimeä en edes mainitse) kysyi haastatellessaan minua, olenko huomannut mitään eroa ihmisten käyttäytymisessä, kun he menevät teatteriin Imatralla tai Lappeenrannassa. Sanoin, että kyllä olen. Ainakin sen huomaa, miten paljon teatteria Estareissa kritisoidaan.

Toivottavasti tämä nyt vähäksi aikaa hiljenee. Tuntuu, että Lappeelaisilla on kaikki päin hemmettiä koko ajan. Teatteri maksaa liikaa, kauppakeskuksilla on liikaa parkkihalleja ja ne maksavat liikaa. Ihmiset ei käyttäydy laduilla eikä kaduillakaan oikein.

Mikä hitto vaivaa Lappeelaisia??? Imatrallakin on kosolti valituksen aiheita, mutta ei niistä näköjään jakseta aina, joka lehdessä länkyttää.

Että, voisiko joku lappeenrantalainen valaista asiaa: miksi te olette mielensäpahoittajia? Onko kaikki muut asiat niin hyvin, että jostain yhdestä asiasta tehdään aina joku juttu (ja ei se ole aina teatterikaan).  Vai onko tässäkin se, että äänekkäin saa sen viestinsä perille?

Mikä meitä Etelä-Karjalaisia vaivaa oikeasti?

Voiko vitutukseen kuolla? Kyllä voi, jos se oikeasti noin paljon nyppii kuin tuolla lehtien sivuilla.

Relatkaa nyt edes hiukan, hyvät ihmiset. Tällä tavalla saa kuin sydänkohtauksen ja/tai peräpukamat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti