sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Salaliittoteorioita...

Kaikenlaista juolahtaa mieleen, kun uutisia katsoo.

Venäjää alettiin runnoa pakotteilla, kun Ukrainaan hyökkäsi joku taho, mikä tietenkään ei ole Venäjä, ainakaan, jos heidän tietotoimistojaan uskoo. Tai Putinia. Silti, heiteltiin pienet pakotteet käyttöön, jotta siellä päässä tiedettäisiin, että tästä ei nyt lännessä pidetä.

Mitä tekee Venäjä? No, tietysti julisti vastapakotteita, tyyliin "kyllä meilläkin osataan tehdä parmankinkkua ja parmesaania ihan omasta takaa, tartte sitä tänne tuoda", joten vienti tyrehtyi, jos ei Valiolta, niin monelta muultakin yhtiöltä.

Onko kukaan pannut sen jälkeen merkille, mitä tapahtui öljyn hinnalle? Täysi romahdus. Aikoinaan, hämärästi muistan, että jos öljyn hinta on alkanut laskea liikaa, OPEC on rajoittanut tuotantoa, jotta hinta pysyy sopivissa rajoissa. Nimittäin, jos hinta laskee tarpeeksi, alkavat arabitkin siitä kärsiä, mitä muuten jo tapahtuu. Joissakin tuotantomaissahan on jo mietitty, että pitää alkaa budjettia sopeuttaa, koska tulot vähenevät.

Kysymys kuuluukin, miksi ei nyt rajoiteta tuotantoa, että öljyn hinta nousisi sopivalle tasolle? Onko joku puuttunut tähän peliin? Jenkit, ehkäpä, jotta Venäjän talous alkaisi rakoilla pahasti, se kun rakentuu lähes yksinomaan öljyn ja kaasun vientitulojen varaan. Niin, onkohan käynyt näin.

Sivumennen tässä pitää tietysti todeta, että ikävää ettei se hinnanlasku näy, kun autoa menee Suomessa tankkaamaan... siitä pitää huolen Suomen verotus.

Mutta ovatko jenkit, tai joku muu, Kiina, ehkä, hääräämässä tässä taustalla? Voi olla, kukas sen tietää, paitsi ehkä Bilderbergit, nuo kaiken takana kuulemma häärivät talousihm-... jotkut.

Entä, mitä tästä ehkä seuraa? Taloudellinen epävakaus on ajanut ennenkin ihmisiä ahdinkoon. Kun tähän soppaan heitetään vielä Syyrian sota, jota Venäjä tukee (Al-Assadia siis), ja länsi, muutamien arabimaiden kanssa toiselta puolen, saadaan aikaan pakolaisvirta Eurooppaan. Siis: onko Venäjä päättänyt kostaa pakotteet ja öljyn hinnanlaskun sillä, että aiheutetaan käsittämätön pakolaisvirta Eurooppaan? Ehkäpä. Nimittäin sehän alkaa tuntua kyllä jokaisen vastaanottavan maan taloudessa takuulla!

Taloudellinen epävakaus johtaa sisäiseen levottomuuteen. Nyt on pakko heittää natsikortti kehiin. Niin kävi 1930-luvulla Saksassa. Sitäkö haetaan Venäjälle? Ja sitäkö ehkä Venäjä haluaa meillekin? Valtiot romahtavat sisältäpäin, "pienen"ulkoisen pakotuksen avustamana. Huh. Vakavasti siltä näyttää...

Voi olla, että olen ehkäpä jopa oikeilla jäljillä tässä kehäpäätelmässä. Voi olla etten ole. Mutta, voitteko väittää, ettei tässä ole edes jotain todellista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti