tiistai 8. syyskuuta 2015

Mä vilkutan, ja äitikin vilkuttaa

Otsikon laulussa sanotaan "aja hiljaa isi" jne. Ikkunasta vilkuttaa iloinen perhe. Jaa a. Miten lie.

Imatra on kääpiöliikenneympyröiden ja hidastetöyssyjen luvattu maa. Liikenneympyrähän on se jonka läpimitta on 100 metriä, joten niitä on tässä maassa vain yksi. Mutta miten niissä ajetaan?

Päin vittua sanon minä.

Niissä risteyksissä, mihin kiertoliittymät on tehty, ennen muinoin osattiin ajaa. Jos käännyt heti seuraavalle kadulle, vilkku meni päälle todennäköisesti vähän ennen risteystä.

Nyt ei mene. Se kiertoliittymä on ihan sama risteys, mutta vilkkua vaan ei näy. Luuleeko ihmiset, että muut tiellä liikkujat ovat ajatusten lukijoita tai muita hemmetin selvännäkijöitä?

Pikku toive kanssa-autoilijoille: käyttäkää sitä vilkkua. Ajoissa. Se ei maksa mitään, tai jos sen käyttö on niin vaikeaa, vaihtakaa automallia jos siinä on vain se automaattivilkku, että syttyy päälle kun rattia kääntää tarpeeksi.

Muuten sanon: autokoulu 5-vuotiseksi!

Kiertoliittymien tehtävä on jouduttaa ja juohevoittaa liikennettä, minkä vilkun käyttämättä jättävät mulkvistit torpedoivat täysin. Ihmeellistä, miten vaikeaa tuon vilkun käyttö onkaan. Viime tipassa päälle...

Jossain vaiheessa sattuu sitten se tilanne, missä äiti ei enää vilkuta, eikä se laulun lapsi, vaan "molemmat nilkuttaa" kun joku urpo, joka omistaa koko tien, päätti jättää vilkkua käyttämättä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti