lauantai 28. marraskuuta 2015

Ongelmia sijoittamiseen?

Jännä juttu.
Poliitikot veivaa sitä, saako valtio tuloja jonkun ulkomaille sijoitetuista talletuksista.

Jaa. Tässä tositarina siitä, mitä tapahtuu, kun tavallinen taatelintallaaja aikoo sijoittaa osakkeisiin.

Kaikkihan tietää, että Volkswagenin osakkeet romahti päästöskandaalin takia. Minä nokkelana keksin että nyt niitä kannattaa folkkarin osakkeita ostaa. Tein pankkini kautta tiettyjä järjestelyjä. (mainitsen saman tien, S-pankki) että se olisi mahdollista. Jäin odottamaan, että VW-konsernin arvo putoaa tiettyyn pisteeseen, jolloin ostan.

En ehtinyt ostaa mitään. Ystävällisesti S-pankin sijoitustilejä hoitava FIM laittoi kirjeen, että he katkaisevat kaiken osakesysteemeihin liittyvän liikenteen tältä tililtä. Perusteluna se, että minulla ei ole luottotiedot kunnossa!

Jaaha. No, en sitten tehnyt kauppoja.

Jännä juttu sinänsä, että hallituksessa istuu ministereitä (joilla ilmeisesti on kaikki luottotiedot kunnossa) jotka haluavat vielä salata kaikki omistuksensa...

Mikähän tässä nyt mätti?

Arvaako kukaan?

Että ei sitten ole mitään asiaakaan noihin osakkeisiin, kun ei a) ole luottotietoja, ja b) ole Stubidon kaveri c) hallituksessa ja d) muutenkaan luotettava (kukaan ei kysele mistä ne luottotiedot on menneet. Ne vaan on menneet. Unohtakaa siis kaikki pienetkään rikastumismahdollisuudet, olemme tuomittuja köyhyyteen.!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti