maanantai 26. lokakuuta 2015

Maailmanlopun meininki

Jos ei televisiosta tule tositeeveeohjelmia, niin sitten katastrofielokuvia, joissa toinen toistaan pahempi katastrofi uhkaa ihmiskuntaa. Ja jos mahdollista, ne on höystetty natsikortilla, tavalla tai toisella.

Itse elin kylmän sodan aikana, ja pelkäsin. Atomisotaa. Tietysti, sitähän toitotti molemmat puolet tasapuolisesti, siis itä- ja länsiblokki. Onneksi atomisotaa ei ole käyty, toivottavasti ei koskaan käydä.

Se mikä näissä modernimmissa katastrofileffoissa on mielenkiintoista, on se, ettei nyt enää pelkät tornit liekehdi (saiko salaliittoteoriat ja salaliittolaiset ideansa elokuvasta "liekehtivä torni" hyökätä WTC:n torneihin...), vaan koko maailma läikkyy joko tulvan, jääkauden tai jonkun taudin kourissa kohti kuolemaa.

Minä, ja varmasti moni muukin, kaipaisin vastausta päättäjiltä pariin kysymykseen. Tai ei aivan ihan vaan muutamaan, mutta ainakin johonkin seuraavista. Mieluiten kaikkiin.
Kehitelläänkö biologisia aseita? Kuka? Ja missä? Ketä vastaan? Onko niitä vastaan rokote varattuna muille kuin sotilaille (tulee mielenkiintoinen maailma, jos noin 99 prosenttia sotilaista rokotetaan, ja sama prosenttimäärä on miehiä. Voi kyynel, sotilasnaisia käy sääliksi)?

Entä geenimuuntelu? Tähän asti EU on torpannut kaiken geenimuunnellun tuotannon alueellaan, ja myös ko. tuotteiden tuonnin tänne. Jenkit kovasti haluaisi kiellosta eroon. No,
Miksi (helppo vastata: rahaa, voittoja, rahaa...)? Ovatko tuotteet varmasti turvallisia? Kuka takaa sen, että ovat? Kenelle ne ovat turvallisia, kenelle mahdollisesti eivät?

Entäs politiikka sitten? Onko kaiken takana jokin suurempi salainen porukka, joka junailee kaikkea, meidän tietämättämme (on, mikäs sen porukan nimi olikaan, jonne suomalaisiakin päättäjiä on kutsuttu,Bilderberg-ryhmä )? Tuon porukan intresseistä tuskin kukaan saa selvää, ilman että menettää henkensä.

Hengen menetykestä muuten tuli mieleen eräs tv-ohjelma, missä mediatutkija totesi, vähän vahingossa, pienen rinnastuksen: SSS-hallitushan on murhaaja. Jos SS oli sitä sota-aikana, niin tämä porukka noudattaa samaa järjestelmää: tuottamattomat, jotka eivät siis ole töissä tai työllisty, joutavat roskakoriin. Ääneen ei ole sanottu sitä, että viedään montun reunalle ja ammutaan, mutta politiikkahan johtaa hissuksiin juuri tähän: nilltä joilla ei ole enää vähääkään, viedään sekin vähä, etteivät enää ole tuhlaamassa valtion varoja. Kummallista kyllä, koska elinaikaa pyritään pidentämään, mutta samalla se toisesta päästä viedään rahallisesti pois.

Muistutan tässä kaikkia ahneita paskiaisia, myös poliitikkoja, että siinä viimeisessä mekossa ei ole taskuja, eikä tarinan mukaan maallisella mammonalla päästä taivaaseen. Lohtu sinänsä niille, joilla ei mammonaa ole, että varmaan meillä on sitten helpompaa mennä sinne, oletettuun taivaaseen, kun ollaan jo tarpeeksi kiduttu elämän aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti