lauantai 6. elokuuta 2016

Citius, Altius, Fortius, keinolla millä hyvänsä

Kansainväliset kisailut ovat jälleen alkaneet.

Olympialaiset siis. Ja tälläkään kertaa ei vältytty kummallisuuksilta, mitä liittyy douppauksen käyttöön.

Joku venäläisurheilija paljasti valtiollisen tason douppaamisen käytön, ja jäi rannalle tämänkertaisista kisoista. Liekö luullut, että paljastuksella saa vapaalipun kisoihin, ollen itsekin muuten kyrvähtänyt moisesta touhusta joskus aiemmin.

Vedän tässä mieliä vähän taaksepäin: miten oli mahdollista aikoinaan, että norskihiihtäjät olivat niin ylivoimaisia? Ja tietojen mukaan suurin osa niistä on astmaatikkoja, lääkityksestä päätellen. Se minua vallan ihmetyttää, nimittäin, ne astmaatikot joita tunnen, eivät paljon hiihtele, eivät kesällä eivätkä talvella, koska henki ei kulje lääkityksestä huolimatta. Kovasti terveitä tuntuisivat olevan norskit, lääkitys vissiin kohdillaan.

Mutta entäs vjenäläiset sitten. Tuskin kukaan meistä kuvittelee, että voimanostajista yksikään pystyy pelkällä kaurapuurolla sellaisiin tuloksiin, mitä on nähty. Tai edes Boltin kohdalla... (hyi, nyt epäilykseni heittyy niiiiiiiiiin puhtoiseen poikaan, ettei ole tosi). Tuskin tarvitsee muistuttaa kylmän sodan aikaan ja siihen miten ylivoimaisia itäblokin urheilijat olivat oraalia turinabolia turinoidessaan.

Käsittämätöntä on se, että vielä viitsitään väittää, ihan valtionjohdon taholta, siis Putin, että tämä on ajojahti, lännen propagandaa heitä vastaan. Mutta niinhän naapurimme aina tekee. Oli kyse mistä tahansa asiasta. Vika on aina muissa...

Heitänkin tässä idean KOK:lle. Järjestetään eri kisat niille, jotka eivät (todistettavasti?) käytä tai ole käyttäneet mitään, ja niille, jotka sitten saavat nappailla mitä vaan. Olisi se hauskaa kattoa kun jollain voimanostajalla repeää suonet päästä noston lopussa. Tai juoksijalla aortta sanoo poksis. Kunniaahan sillä saa, kaatui ensin maaliviivan yli, tosin henki meni mutta voitto tuli.

Hulluinta on se, että järjestävä maa keskeytti kaikki testaukset kuukautta ennen kisoja omilta urheilijoiltaan...

Puhtaat kisat. My arse!

1 kommentti:

  1. Norskit on kaikki kaiketi laitettu bannaan, turhaan niitä jotain Ryssiä haukutaan...NEZIRI VOITTOHON THAT'S MY OPINION! :DDDDD

    VastaaPoista